In 1995 stichtte PADI het Project AWARE op. Dat project is gericht op het beschermen van het onderwaterleefmilieu. In vrijwel alle cursussen besteden we hier uitgebreid aandacht aan, want een duurzaam leefmilieu is essentieel voor het duiken en onderwaterleven.

Aware staat voor Aquatic World Awareness, Resposibility & Education. Aware organiseert campagnes, zoals “bescherm de haaien”, “red de schildpad” en “internationale schoonmaakdag”. Aan alle activiteiten doet Go Dive Houten actief mee

Aware maakt mensen bewust van het belang van de onderwaterwereld en richt zich op duikers, omdat zij een rol kunnen spelen bij het behoud van het onderwaterleven.

Go-Dive Houten draagt bij aan het Project AWARE en doen we op 26 september 2009 weer mee met de internationale schoonmaakdag. Dat doen we samen met Burendag. Op deze dag duiken wij afval op uit de Rietplas, Oosterlaakplas en sloten in Houten.

We hebben laten zien dat de actie in 2009 waardevol was, omdat we dit jaar bijna 472 kilo afval hebben opgehaald. Dat is 75 kilo meer dan in 2008.

De actie is mede mogelijk gemaakt door de buurtbewoners, de gemeente Houten, Stichting Welzijns Ontwikkeling Houten [SWOH], Oranjefonds en HT&PP-parkeer- en verkeeradvies.