Zondag 14 juli 2019 doken we met 28 mensen bij TODI in België. Michael, John, Kymon, Chris, Hiddo en Erwin begeleidden Merijn, Irfan, Lissa, Fien&Noëlle, Nina, Amélie, Annemarie, Roy, Charlotte&Gerald, Lotte&Johnny, Mees&Beer, Lody, Rianne&Ralph, Frank, Jacqueline, Robert en  Evandale. Het was een hele geslaagde dag.

Het water was 25 graden. We doken 75 minuten tussen autowrakken, grotjes, een bar, langs muren, mijngang en boomstammen. Daartussen zwommen ruim 2.000 prachtige vissen. De vissen varieerden van klein, mooi gekleurd tot hele grote, van vissen die op de bodem zwemmen, die zich verschuilen in wrakken en vissen die vrij in het open water zwemmen. Spectaculair waren de enorme pacu’s die in groepen in het water zwommen en de piranha’s met een grote bult op hun kop in de wrakken. Als je te dichtbij kwam, zoeken ze je op en verdedigen ze hun gebied.

We maakten een opstijging in de luchtkamer. Daar was praten nauwelijks hoorbaar . Door de  enorme echo kwam het geluid van alle kanten, vooral toen John er bij kwam …..

De reacties waren duidelijk: “… jee zeg, wat leuk en wat mooi. Grappig om tussen al die vissen te duiken … zo zijn ook zo dichtbij, wat een geweldige beleving! Dit moeten we vaker doen! ….”.

Categories: Nieuws 2018

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *