Nieuws 2015
Janne wil 'diver' worden “ …. Vanochtend kwam ik beneden en had Janne een prachtige tekening gemaakt. Mama, ik wil "diver" worden. In juni word ik 8. Dan wil ik op duikles. Mag dat? …”. 20 Juni geeft Janne met haar vriendinnen en met Papa en Mama eerst haar duikfeestje bij Go Dive Houten
Landelijke Opschoondag: duikend de omgeving schoonmaken

Op 28 maart heeft Go Dive Houten bijgedragen aan de landelijk opschoondag. Op verzoek van de gemeente Houten is er gedoken rond het Aluminiumcentrum aan de Voorveste in Houten. Gezocht is naar zwerfvuil langs de oevers en op de bodem uit het water tussen de Rondweg en de Voorveste. Ondanks het slechte weer was de opkomst prima. De schoonmaakactie door duikers is uitgevoerd door Nina Visser, Luka Nelissen, Jan Willem Visser, Luka Nelissen, Lyda Toebes, John Engelberts, Sabrina Blokhuijzen, Lesley Groen, Paul Reichardt, Michael en Erwin Hesselink.

 

Nina en Luka: “…. Ik vond het in het begin wel een beetje spannend. Maar toen we er waren, vond ik het eigenlijk wel heel leuk. Het was koud en we liepen in de regen langs de kant en door het koude water. Maar we doen iets goeds voor de natuur en de buurt met het zoeken naar en opruimen van zwerfafval. We hadden een hoop lol. Als ik nu op de Rondweg rij, dan denk steeds aan de plek waar we hebben gedoken. Dan denk ik: zó, daar hebben wij schoongemaakt. Daar heb ik mooi aan meegedaan …”.

 

Het resultaat: langs de oevers haalden we een vuilniszak vol met papier, lege flesjes, plastic, glasscherven en stukjes puin. Onder water haalden we één steen op. Op en in de bodem werd verder niets aangetroffen. Opvallend was het grote aantal zeer grote mosselen. Dat is een teken dat het water van hoge kwaliteit is. De gemeente heeft het gevonden afval afgevoerd naar de gemeentewerf.

 

Voor meer informatie: info@godivehouten.nl: 06 1377 2545 / 030 63 75 010