Nieuws 2013

 

 

Zaterdag 27 september de schoonmaakdag

 

Op zaterdag 27 september is het weer landelijke Burendag. Tijdens Burendag ondernemen mensen allerlei activiteiten die de buurt leuker maken en de inwoners nader tot elkaar brengen.

Go Dive Houten organiseert tijdens Burendag een programma met twee wateractiviteiten. Iedereen kan hieraan deelnemen. Zo wordt er zwerfvuil verwijderd: onder leiding van Go Dive Houten halen vrijwillige duikers het vuil weg van de bodem uit het water. Een andere groep buurtbewoners en belangstellenden verwijderen het vuil langs de oevers. Ook is er een zoektocht naar waterdiertjes.

Go Dive houten voert de schoonmaakacties uit tussen 10:00 en 15:00 uur met inwoners op Het Rond en langs de Rietplas vanaf de parkeerplaats aan de Bloementuin.

Tegelijkertijd worden op de locaties waterdiertjes en plantjes met schepnetten uit het water gevist. De vangst doen we in een aquarium. Dan gaan we alles bekijken met speciale vergrootglazen en microscopen. Zo kom je te weten wat er onder water leeft en weet je waarom het zo belangrijk is dat het water schoon moet blijven! Je kunt meedoen: deelname is kosteloos. Aanmelden bij Go Dive Houten: info@godivehouten.nl. …. Lees meer>

 

 

27 oktober: € 350 bijdrage aan Spieren voor Spieren

 

Op 100 locaties in Nederland is er gesport voor kinderen met een spierziekte. De activiteiten leverden ruim € 361.000,- op. Ook Houten droeg met 26 initiatieven bij en zamelde € 1.390 in. GDH leverde met € 350 de hoogste Houtense bijdrage. .... Lees verder.

 

 

26 oktober: GDH duikt voor zieke spieren

 

Kinderen moeten onbezorgd kunnen sporten! Voor veel kinderen gaat dit niet. Zij hebben een spierziekte. Om de levenskwaliteit van die kinderen te verbeteren, organiseert “Spieren voor Spieren” in de nacht van 26/27 oktober dat de wintertijd ingaat, de actie “Wintertijdchallenge”. De gedachte is het extra uur een uur extra tijd voor kinderen met een spierziekte wint. Onze activiteiten zijn mogelijk dankzij gezonde spieren.

 

Na gesprekken met De Wetering, Stichting Gehandicaptenbelangen Houten en gemeente Houten, verbindt Go Dive Houten zich aan de actie en vult de Houtense bijdrage in met:

 

19:00 uur: Schoonspringen met drie topspringers: Michael Hesselink, Monica Kreuger en Ilse Garssen. Een clinic om zoveel mogelijk sprongen te maken met kinderen en volwassenen! Afgesloten wordt met een waanzinnig hoogtepunt (…).

20:30 uur: Duiken in het donker met duiklampen. Afsluiting met een geweldige activiteit (…)!

Deelname kost € 7,50 pp. Van iedere deelnemer neemt GDH € 7,50 voor haar rekening. Het totaal komt ten goede aan de oprichting van een spierziekte-expertisecentrum. Nadere info: http://www.wintertijdchallenge.nl/event/houten-optisport-de-wetering-go-dive-houten/

 

 

2013: veel opleidingen succesvol afgerond

 

In 2013 zijn de volgende mensen geslaagd:

 

Sealteam: Rick&Nina van der Vliet, Romy van Veen, Matijn den Otter,

Jr. Open Water: Vincent Hoffmann, Chloë Daans, Sarah Godfried, Lisa van Veen, Koen Ceton.

Open Water: Johan Godfried, Rianne en André van der Linden, Marlous Boer, Bert&Bart Wolters, Hanneke en Linda Wolters, Michelle Meijer, Colin Bradwolff, Jerl Verhoeven, Dennis Hazeleger, Jaco Muijsert, Fred van der Schaar, Jacoline&Peter van Es, Astrid Somers,

Advanced Open Water: Bert&Bart Wolters, Tonko Wedda, Jacoline van Es, André en Rianne van der Linden, Erwin&Mayke Claessens, Peter Gielen, Colin Bradwolff,

Rescue Duiken: Dirk&Rob Koppenaal, Christaan Hoffmann.

Allen gefeliciteerd!

 

September: Burendag en zwerfvuil

Op 21 septemberverwijderde GDH zwervuil uit en langs het water op Het Rond, de Kooikersplas en Rietplas. 509 kilo afval werd verwijderd uit het water. Daartoe behoorden een grijper van een kraan, fietsen, flessen, puin en een parasolvoet. Tegelijk werd het leven in het water onderzocht. Met speciale vergrootglazen en loeps werden dietjes en planten bekeken. John van Amerongen van 't Groentje heeft er een mooi stuk over gescheven.

 

Verslag GDH

 

September: GDH aanbieder U Pas

GDH wil dat iedereen kan deelnemen aan haar wateractiviteiten. Zij is per 12 september officieel “U-Pas-aanbieder”. U-Pashouders krijgen 20% korting op deelname aan alle activiteiten. Ook is uw (rest-)budget aan te wenden als u deelneemt. Lees meer.

 

Augustus: GDH sponsort zaalvoetbalteam

Het team gaat het seizoen 2013/2014 meespelen in de zaalvoetbalcompetitie onder de naam Go Dive Houten.

 

Mei: GDH ondersteunt CORAL

Go Dive Houten draagt ook in 2013 bij aan onderzoek naar en behoud van koraalriffen door middel van donaties aan the Coral Reef Alliance. Zie www.coral.org

Voor meer informatie: info@godivehouten.nl: 06 1377 2545 / 030 63 75 010